Van 10 juli tot 23 augustus wegen ter hoogte van Heerenveen-Centrum afgesloten

Van zaterdag 10 juli tot en met zondag 22 augustus zijn de wegen aan de oostzijde (IBF) van de A32 ter hoogte van Heerenveen-Centrum zes weken lang afgesloten. Dit is nodig om de K R Poststraat, de op- en afrit van de A32, de Mercurius en de Venus op de nieuwe rotonde te laten aansluiten. Verkeer dat vanuit het centrum van Heerenveen richting Leeuwarden, Drachten, Joure of De Knipe wil, wordt omgeleid. Daarnaast is de A32 in de richting Leeuwarden van vrijdagavond 6 augustus tot maandagochtend 9 augustus volledig afgesloten. Vóórdat de bereikbaarheid verbetert, zal hij eerst verslechteren.

 Aansluiten rotonde en afbouw af- en toerit

Aan de oostzijde van de A32 vervangt de nieuwe rotonde straks twee kruisingen met verkeerslichten. Het verkeer kan hierdoor beter en veiliger doorstromen. Op de rotonde sluiten vijf wegen aan: de K R Poststraat, de af- en toerit van de A32, de Venus en de Mercurius. In de zesweekse afsluiting sluit aannemer BAM deze wegen aan op de rotonde. Daarnaast worden de nieuwe af- en toerit van de A32 van asfalt voorzien en worden geluidschermen geplaatst.

Omleidingsroutes
Verkeer vanuit het centrum wordt omgeleid via de Weinmakker en de aansluiting Heerenveen-West (26) van de A7. Verkeer van en naar het IBF maakt gebruik van de aansluiting Tjalleberd (26a) van de A7. Bekijk de animatie met de omleidingsroutes op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl.

Weekendafsluiting A32 in de richting van Leeuwarden

Onder de rijbaan van de A32 in de richting van Leeuwarden moet nog een rioolbuis worden aangelegd. Daarnaast moeten nog enkele portalen worden verplaatst. Daarvoor is het nodig om de rijbaan ter hoogte van Heerenveen-Centrum gedurende één weekend volledig af te sluiten. Dat gebeurt van vrijdagavond 6 tot maandagochtend 9 augustus.

Daarbij wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de A6 en de A32, lokaal verkeer wordt via de afritten Heerenveen-Zuid (10) en Heerenveen (11) omgeleid.

Groot onderhoud A32

Rijkswaterstaat voert in dezelfde periode groot onderhoud uit aan de westelijke rijbaan van de A32 tussen de toerit Heerenveen/Oranjewoud (10) en de afrit Ter Idzard (11). Dit werk wordt uitgevoerd in de periode van maandag 5 juli tot dinsdag 20 juli. Door beide werken in de vakantieperiode uit te voeren beperken we de hinder voor de weggebruiker zo veel mogelijk.

Laatste werkzaamheden HBB fase 1

De werkzaamheden die tijdens de zesweekse afsluiting worden uitgevoerd is het laatste onderdeel van fase 1 van Heerenveen Beter Bereikbaar. Er is door de aannemer in de afgelopen periode veel werk verzet. Aan de centrumzijde van de A32 is de K R Poststraat met één rijstrook verbreed. Ook zijn de Weinmakker en de afrit van de A32 voorzien van extra opstelstroken voor de verkeerlichten. Aan de IBF-zijde is het viaduct over de K R Poststraat verbreed, de nieuwe rotonde aangelegd en de af- en toerit van de A32 verlegd. Omdat de werkzaamheden voor het grootste deel buiten het verkeer plaatsvonden, bleef de hinder voor het verkeer beperkt.

Contact

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op via het contactformulier op heerenveenbeterbereikbaar.nl.