Hinder K R Poststraat op 12 en 13 maart a.s.

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 maart wordt een belangrijke stap gezet in het verbreden van het viaduct over de K R Poststraat. Dan worden namelijk de betonnen liggers geplaatst. Deze vormen de basis voor het betondek waarop later dit jaar de nieuwe invoegstrook richting Leeuwarden wordt aangebracht.

In de afgelopen maanden heeft BAM Infra hard gewerkt aan het viaduct om het plaatsen van de liggers mogelijk te maken. Nadat er eerst een deel van het viaduct is afgezaagd, is aan beide zijden de fundering voor de verbreding aangebracht. Daarna is in de middenberm van de K R Poststraat een extra middensteunpunt gebouwd. De volgende stap is nu het realiseren van de overspanning over de K R Poststraat, waarvoor de liggers de basis vormen.

Extra hinder op de K R Poststraat
Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, wordt het werk in de nacht uitgevoerd. Het is echter wel nodig om het aantal rijstroken onder het viaduct te beperken tot één per richting. Ook is het nodig om het verkeer op het moment van het plaatsen van de liggers tijdelijk stil te leggen. Boven elke rijbaan worden in totaal vijf liggers aangebracht, wat betekent dat in totaal tien van deze zogenaamde verkeersstops nodig zijn. Elke verkeersstop duurt maximaal 15 minuten.

De werkzaamheden starten op vrijdagavond 12 maart rond 19:00 uur en zijn op zaterdagochtend 14 maart rond 07:00 uur gereed.

Vervolgwerkzaamheden
De komende maanden werkt BAM Infra gestaag door aan het viaduct, de nieuwe af- en toerit en de nieuwe rotonde aan de IBF-zijde van de A32. De afrit vanuit de richting Meppel blijft voorlopig afgesloten, maar buiten dat wordt tot de zomer niet of nauwelijks extra hinder verwacht. Vanaf juli staan er afrondende werkzaamheden gepland die wel extra hinder gaan opleveren. In het voorjaar volgt daarover meer informatie. Vóórdat de bereikbaarheid verbetert, zal hij eerst helaas tijdelijk verslechteren.

Contact
Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op via het contactformulier op heerenveenbeterbereikbaar.nl.