HartslagNu

Laat u andermans hart kloppen?
Kunt u reanimeren? Hebben uw medewerkers een reanimatiecertificaat en heeft uw bedrijf een defibrillator? Dan roept ons beheersteam KVO-B Heerenveen u op tot registratie bij HartslagNu. Zo helpen we in onze regio snel mensen met een acute stilstand.

HartslagNu
HartslagNu is het alarmeringssysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties. HartslagNu is ontwikkeld in opdracht van de stichting Hartslag voor Nederland. Dit is een samenwerkingsverband van regionale ambulancediensten ter bevordering en facilitering van burgerhulpverlening aan slachtoffers van een acute hart(circulatie)stilstand. Deze stichting streeft naar één platform voor heel Nederland, waarbij in elke ambulanceregio gelijk wordt gehandeld. Dit alles onder het moto ‘Van elkaar, met elkaar en voor elkaar’.

Help Meldkamer Ambulancezorg
Het alarmeringssysteem dat hiervoor wordt gebruikt heeft de naam HartslagNu en is van de sector Ambulancezorg zelf. Met dit systeem kunnen burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg op hun mobiele telefoon worden gealarmeerd. Dit gebeurt als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een circulatiestilstand. Het hiervoor gebruikte systeem bestaat onder andere uit een database met aangemelde burgerhulpverleners, in het bezit van een reanimatiecertificaat en aangemelde AED’s.

Onze werkgroep/beheersteam Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B Heerenveen) ziet het belang van HartslagNu en roept u op: Aarzel niet en registreer op hartslagnu.nl.