Gemeente Heerenveen over de TONK-regeling en de coachgesprekken van BZF

Het team Economische Zaken van de gemeente Heerenveen wil de Tonk-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van coachgesprekken van BZF (Bureau Zelfstandigen Friesland) onder de aandacht brengen bij ondernemers die te lijden hebben onder de coronacrisis. 

TONK

Zit u in een lastige financiële situatie als gevolg van de coronacrisis? En heeft u daardoor moeite met het betalen van de woonlasten (zoals huur, hypotheek, kosten van gas, water en licht)? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de TONK-regeling: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

De TONK-regeling is een financiële tegemoetkoming voor inwoners en ondernemers uit de gemeente Heerenveen. Heeft u recht op een andere financiële regeling of uitkering? Vraag deze dan eerst aan. Komt u hiervoor niet in aanmerking of heeft u met deze regeling erbij nog te weinig inkomen voor de woonlasten? Dan kunt u recht hebben op de TONK. De regeling gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2021 en loopt tot 1 juli 2021.

Voor meer informatie, voorwaarden en aanvragen: www.heerenveen.nl/tonk of bel 14 0513.

 

PERSOONLIJKE COACHES BZF

Bepaalde sectoren worden ontzettend hard getroffen door de coronacrisis. Na een jaar met beperkende maatregelen en lockdowns is de rek bij sommige ondernemers er uit. De versoepelingen komen weliswaar langzaam op gang, maar desondanks zijn er veel vragen en zorgen. “kan ik nog verder met mijn onderneming, hoe lang hou ik het nog vol en wat brengt de toekomst?” Heeft u deze zorgen of kent u een ondernemer die hier mee worstelt? Soms kan het helpen wanneer je met iemand kunt praten over wat dit met je doet, als ondernemer en als mens.

Bureau zelfstandigen Fryslân biedt kostenloze ondersteuning in de vorm van ervaren coaches die hierover met ondernemers kunnen sparren. Meer informatie kunt u teruglezen op BZF.nu

(bron: gemeente Heerenveen)