Knooppunt Heerenveen verbindt bedrijven en onderwijs

Ondernemers en studenten kunnen vanaf 1 maart 2020 bij Knooppunt Heerenveen aan het Burgemeester Kuperusplein terecht. Bedrijven maken er kennis met jong en bijzonder talent, studenten vinden er hun stageplek, en medewerkers en docenten spijkeren er hun (praktijk)kennis bij. Het knooppunt voor bedrijfsleven en onderwijs is een idee van Ondernemers Kring Heerenveen (OKH) en het lokale onderwijs.

Het knooppunt wordt geen school of kantooromgeving, maar een combinatie van die twee. In het pand aan het Burgemeester Kuperusplein wordt van alles georganiseerd , zoals gastcolleges van ondernemers, loopbaangesprekken en bijeenkomsten. Voor de eerste twee jaar zijn subsidies toegezegd. ,,Het is een vrij ambitieus plan”, zegt projectvoorzitter Alex van Dalen, ,,We hebben drie partijen om tevreden te stellen; overheid, onderwijs en de ondernemers. Dat is een mooie uitdaging. De verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven moet altijd de basis van het knooppunt zijn.”

Het idee voor het knooppunt is drie jaar geleden ontstaan. Afgelopen week ging een groep ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijs en gemeente gezamenlijk aan de slag om zoveel mogelijk ideeën voor de start en beginfase van het knooppunt concreet uit te werken. ,,In het nieuwe jaar gaat het echt gebeuren”, zegt Henk Damhof, projectleider van het knooppunt en lid van OKH, ,,We hebben er zin in en willen nu doorpakken. We hebben een goed beeld van hoe het moet worden. Het is niet meer praten, maar doen. Dat geeft energie.”

De verbouwing start in januari 2020.