Onderwijs en bedrijfsleven in Heerenveen komen samen bij Het Knooppunt

Eén plek waar ondernemers en onderwijs samenkomen. Binnenkort is die plek er in Heerenveen, genaamd Het Knooppunt. Het wordt een plek voor kruisbestuiving; jongeren zien en ervaren hoe mooi het bedrijfsleven in en rondom Heerenveen is. Hiermee verbinden ondernemers en onderwijs de jongeren aan de bedrijven en de regio. Het project is het initiatief van de Ondernemerskring Heerenveen en het onderwijs.

De vertegenwoordigers van de Ondernemerskring Heerenveen Alex van Dalen en Wilko Jan Aardema geven aan graag zo gauw mogelijk van start te gaan met dit nieuwe project. Samen met Frank van Hout, bestuurder bij Friesland College en Hans Wildeboer, bestuurder bij Bornego College en OSG Sevenwolden zijn ze druk bezig met de locatie. Het doel is om deze nieuwe plek aan het Burgemeester Kuperusplein te realiseren. Het Knooppunt wil ondernemers en jongeren èn docenten dichter bij elkaar brengen. Het is namelijk belangrijk dat jongeren een baan vinden die het beste bij hen past en ook nog eens bij bedrijven in de regio. Bovendien is het belangrijk dat de snelle ontwikkeling die bedrijven doormaken via de docenten bij de toekomstige werknemers van regio Heerenveen en omstreken terecht komt. Hier kan een fysieke locatie als Het Knooppunt een belangrijke rol in spelen. 

De aanjagers die hiervoor zijn genoemd, maken zich samen met alle betrokkenen sterk voor Het Knooppunt dat in 2020 de deuren zal openen voor de jongeren in de regio Heerenveen. 

Voor het gehele artikel over Het Knooppunt in Ondernemend Friesland, klik hier