Lunchbijeenkomst ‘De business case voor duurzaam en circulair ondernemen’ op 11 december 2019 door Local Matters

Evenementen > 2019 > december > Lunchbijeenkomst 'De business case voor duurzaam en circulair ondernemen’ op 11 december 2019 door Local Matters

Over dit evenement

Door OKH

Hof van de Koning (voorheen Koningshof), Prinsenweg 1

 

De Ondernemerskring Heerenveen nodigt u als lid graag uit voor de eerstvolgende lunchbijeenkomst.

Datum:      woensdag 11 december 2019

Tijdstip:    van 12.00 tot 14.00 uur

Plaats:       De Hof van de Koning

Thema:     Circulaire Economie

Elk bedrijf doet tegenwoordig wel “iets” met duurzaamheid en/of circulariteit. LED-lampen, laadpalen voor stekkerauto’s, afval scheiden op kantoor…. Prima natuurlijk, maar de échte impact van je bedrijf op het milieu zit meestal in de core business. Daar liggen ook de kansen, zoals het vermijden van kosten en risico’s, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het aantrekken van nieuw talent of het aanboren van nieuwe markten. Bovendien is het vrijwel onontkoombaar om met circulariteit aan de slag te gaan: het Rijk wil dat er 50% minder primaire grondstoffen wordt gebruikt in 2030 en dat in 2050 de Nederlandse economie volledig draait op herbruikbare grondstoffen.

Dit vertaalt zich in strengere wetgeving, een veranderende markt en heeft dus gevolgen voor de toekomstbestendigheid van uw/jouw onderneming. Neemt uw/jouw bedrijf hierin een winnende voorsprong?

In deze interactieve lunchbijeenkomst nemen Hilda Feenstra en Sietske de Jong van Local Matters u/jou mee in handige ‘spelregels’ voor duurzaamheid en circulariteit. Verder behandelen zij voorbeelden van inspirerende business cases, waarmee de deelnemers meteen aan de slag kunnen.

Programma lunchbijeenkomst
12.00 uur  
Start bijeenkomst met lunch
12.30 uur  Interactieve presentatie door Local Matters
14.00 uur  Einde programma 

Wanneer er een extra persoon op het bedrijfslidmaatschap naar de bijeenkomst wil komen, is er een bijdrage verschuldigd van € 15,00 per persoon. 

Bijeenkomst bijwonen en geen lid?
Geïnteresseerd in de Ondernemerskring Heerenveen en u wilt, als ondernemer in de gemeente Heerenveen een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact op met het secretariaat via info@ondernemerskringheerenveen.nl of telefoon 06-283 49 617. 

Het Heerenveense bedrijf Local Matters helpt door heel Nederland organisaties om hun bedrijfsactiviteiten te versterken op  een manier die bijdraagt aan een duurzame toekomst. Hilda Feenstra is daarnaast auteur van het boek ‘Duurzaam zijn moet je durven’. www.local-matters.nl