Algemene Ledenvergadering / Lunchbijeenkomst met Sytze en Harmen Brouwer: Van Ranja jongen tot Schipper

Evenementen > 2019 > mei > Algemene Ledenvergadering / Lunchbijeenkomst met Sytze en Harmen Brouwer: Van Ranja jongen tot Schipper

Over dit evenement

Door OKH

De Koningshof

Een lunchbijeenkomst met een presentatie door Sytze en Harmen Brouwer

Van Ranja jongen tot Schipper

De namen Sytze en Harmen Brouwer zijn niet meer los te denken van het SKS Skûtsjesilen. Sinds jaar en dag zijn ze nauw betrokken bij de ‘silerij’ en in het bijzonder bij de Gerben van Manen, het Heerenveenster skûtsje. Skûtsjesilen zit de Brouwers in de genen. Hun vader Pieter Brouwer was van 2004 tot en met 2013 schipper op de Gerben van Manen en behaalde drie kampioenstitels, in 2006, 2008 en 2010. En wat te denken van hun oom Tjitte, 15 jaar schipper op Heerenveen en maar liefst vijf keer kampioen. In ‘92, ‘93 en ‘94 zelfs drie jaar achter elkaar. In 2017 werd Sytze schipper op de Gerben van Manen. En dat doet hij samen met zijn geweldige bemanning zeer succesvol. Zowel in het debuutjaar 2017 als in 2018 eindigde Heerenveen als tweede!  Het scheelde maar heel weinig of vorig jaar had in Sneek de kampioenswimpel in de mast gekund. Een sterk staaltje van deze jonge schipper met zijn eveneens jonge bemanning. Dat belooft wat voor 2019….. 

Tweelingbroer Harmen is fokkenist op het skûtsje van Heerenveen. Maar hij maakt dit jaar tevens zijn debuut als schipper op de Drie Gebroeders in de IFKS. De mannen behoren tot de smaakmakers van het skûtsjesilen. Altijd een grap en grol, maar aan de andere kant ook super fanatiek. Ze kunnen prachtig vertellen over hun liefde voor het zeilen. Onvoorbereid en onbevangen nemen ze je mee in de boeiende wereld van het skûtsjesilen….

Mis dit niet. Je zult nog lang met plezier terugdenken aan hun mooie verhalen. En wellicht kan de Stichting Heerenveenster skûtsje naderhand nieuwe sponsors bijschrijven…

 

Voor de 3e keer op rij wordt de lunchbijeenkomst in mei gecombineerd met de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. 

Programma
11.45 uur 
Inloop
12.00 uur
Opening OKH voorzitter Wilko Jan Aardema
Algemene Ledenvergadering
Presentatie door Sytze en Harmen Brouwer
13.00 uur
Lunchbuffet en netwerken

Na opgave voor deze bijeenkomst ontvangt u tijdig de stukken voor de ALV. 
Bij extra deelname per lid is voor deze bijeenkomst een bijdrage verschuldigd van € 15,00 per persoon.

Bijeenkomst bijwonen en geen lid?
Geïnteresseerd in de Ondernemerskring Heerenveen en u wilt, als ondernemer in de gemeente Heerenveen een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact op met het secretariaat via info@ondernemerskringheerenveen.nl of telefoon 0513-640773